Mokusho Zen Ház szombathelyi dojo

9700 Szombathely,
Szűrcsapó utca 24
Telefon: +36207790617
E-mail küldése

Aktuális

2014. április 26., 10:20Deshimaru mester testamentuma

A zazen tisztává tesz és tiszteletet ébreszt bennetek minden dolog iránt, visszaadja testetek és tudatotok egészségét. Megtisztulhattok és élettel telivé válhattok általa, felfedezhetitek minden dolog értékét.

Mindaz, ami félénk, lágy és határozatlan bennetek, eltűnik, és képesek lesztek majd szilárdan összpontosítani. Felfedezhetitek az értéket abban, ami különbözik tőletek, mindazokban a dolgokban, amelyek rajtatok kívül állnak, így nem kell majd semmit sem elhárítanotok magatoktól.

A bölcsesség korlátok nélkül, akadálytalanul tör fel belőletek, a mérget is gyógyszerré tudjátok majd változtatni. Nem gerjedtek haragra akkor sem, ha sértő szavakkal bírálnak benneteket. Ha nehézségekkel találjátok szembe magatokat az Úton, kreativitással és humorral léptek túl rajtuk. Képesek lesztek bátran és elszántan szembeszállni a kellemetlenségekkel.

Gyorsak és fürgék lesztek, miközben a tudatotok nyugodt marad. Képesek lesztek minden lehetőséget megragadni, hogy előnyösebbé tegyétek a dolgokat, és ezzel egy időben kemények és lágyak lehettek. Alkalmazkodni tudtok majd minden helyzethez. Úgy teremthettek összhangot másokkal, hogy közben megőrzitek szilárd és rendíthetetlen meggyőződéseteket. Becsületesek és hitelesek lehettek, nem estek túlzásokba cselekedeteitekben és beszédetekben. Nem látjátok majd szükségét annak, hogy megőrizzétek a látszatot. Folytassátok örökké a zazent!
« Vissza az előző oldalra!

Mokusho Zen Ház szombathelyi dojo - Magyar